Četvero ozlijeđenih u pomorskoj nesreći kod Koločepa

09.08.2023.

Zadnja izmjena 13:54

Autor: HTV/IMS/B.B.B.

U dubrovačkom akvatoriju kod otoka Koločepa jučer je, u nasukavanju brodice, ozlijeđen jedan hrvatski i troje kanadskih državljana, izvijestilo je Ministarstvo mora koje navodi da je u tijeku očevid kako bi se utvrdili uzroci te pomorske nesreće.

Dojava o pomorskoj nesreći kod Koločepa zaprimljena je u 15 sati i 52 minute, a na brodici, nedaleko od Plave špilje, ozlijeđeno je troje kanadskih državljana i voditelj iz Hrvatske.

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećena 7-metarska brodica otegljena u grušku luku. Na kopno su stigli u 18,10 sati, ozlijeđenima je pružena Hitna pomoć te su upućeni na daljnje liječenje.

- Svi su stabilno i izvan životne opasnosti. Dvije osobe bit će zadržane na bolničkom liječenju. Radi se o dekulmanu kože, ne možemo reći o dubokim ozljedama te jednom prijelomu gležnja. Svakako su to ozljede koje zahtijevaju hospitalizaciju, rekao je prim. dr. sc. Marijo Bekić, dr. med. i ravnatelj OB-a Dubrovnik.

Nesreću je dojavio voditelj brodice Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanje na moru, uz pomoć Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split.

Odmah nakon zaprimanja informacije, obaviještene su dubrovačka Lučka kapetanija i Postaja pomorske i aerodromske policije, čiji se brod tada nalazio najbliže unesrećenima, stoga je angažiran u akciju.

Očevid o uzrocima nesreće provodi Lučka kapetanija, a zasad je poznato da je oštećena brodica plovila pod hrvatskom zastavom te da je u vlasništvu domaćeg obrta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!