"Da bismo mogli osjetiti ljepotu Božića, moramo biti nezačahureni u svoje brige"

19:15 / 24.12.2021.

Autor: Lucija Judnić/Dnevnik/B.A./HRT

Monsinjor Zlatko Koren

Monsinjor Zlatko Koren

Foto: Dnevnik / HRT

Crkve diljem zemlje večeras neće biti ispunjene kao u pretpandemijskim godinama, a zbog obnove poslije potresa, prvi se put nakon 141 godine u zagrebačkoj katedrali neće održati ponoćka. 

Monsinjor Zlatko Koren, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale, istaknuo je večeras u HTV-ovom središnjem Dnevniku kako su katedralu pogodili brojni potresi.


- Stručnjaci istražuju sve pukotine i rane na našoj katedrali i u ovom trenutku procjenjuju da ona nije sigurna jer se traga za modelima kako bi se ta katedrala obnovila i sačuvala za buduće generacije, jer ona je dio našega identiteta, kulture, duha. Vidjeti zagrebačku katedralu znači vidjeti Grad Zagreb, vidjeti našu domovinu, poručio je.


Da bismo mogli osjetiti ljepotu, radost i toplinu Božića, moramo biti nezačahureni samo u svoje brige, stavove, lutanja, strahove, rekao je Koren.


- Moramo se otvoriti Božiću, dodao je.


- Ako znademo birati riječi, ako s toplim riječima prilazimo jedni drugima, onda smo razumjeli ljepotu božićnog otajstva, poručio je Zlatko Koren.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!