"Da je obrazovanje bitno, više bi se u njega ulagalo"

09.04.2018.

10:23

Autor: B.S.LJ./HRT

default error photo
Ponovno svjedočimo da je kurikularna reforma u središtu zanimanja javnosti, ali i politike.
Ponovno svjedočimo da je kurikularna reforma u središtu zanimanja javnosti, ali i politike. Zbog zastoja, odnosno neslaganja oko izbora voditelja Ekspertne radne skupine, u jednom se trenutku čak spekuliralo da je upitna i vladajuća koalicija. HRT-ova novinarka Sunčica Findak to bi ipak nazvala malom koalicijskom razmiricom.

Na pitanje ima li obrazovanje snagu da bude prijelomno za opstojnost koalicije, za Studio 4 je rekla: "Ja bih voljela reći da je obrazovanje toliko važno da se svi na njega fokusiramo, da je to važan faktor. Naravno, ne tako da neke pozicije dođu u pitanje, ne tako da vladajuća koalicija može pokleknuti zbog obrazovanja. To su spinovi".

Da je obrazovanje važno u ovoj državi, više bi se ulagalo u njega, a učitelji i profesori imali bi približno jednake plaće kao kolege u Europi. No, to nije tako, kaže Findak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!