10:51 / 18.07.2018.

Autor: D.M./HRT

Dadić: Rekonstrukcija zagrebačkog rotora nije rješenje

-

-

Foto: - / -

Uskoro počinje rekonstrukcija zagrebačkog rotora. Jedan od razloga je veliki broj automobilskih nesreća i gužve u prometu. Rekonstrukcija bi mogla trajati godinu dana, a možda i više.
Uskoro počinje rekonstrukcija zagrebačkog rotora. Jedan od razloga je veliki broj automobilskih nesreća i gužve u prometu. Rekonstrukcija bi mogla trajati godinu dana, a možda i dulje.

Je li to rješenje, za Studio 4 komentirao je stručnjak za promet Ivan Dadić.

"Nije nužno u ovom trenutku raditi rekonstrukciju rotora. Promet na rotoru bi se smanjio izgradnjom jednog mosta, Jarunskog", smatra Dadić.

Prema procjenama tada bi se promet na rotoru smanjio oko 30 posto a i skratila bi se putovanja. No to je privremeno rješenje. "Dugoročno bi se trebalo izgraditi više mostova", rekao je.

Rekonstrukcija rotora neće riješiti neke probleme. "I dalje će biti gužva prema centru i Novom Zagrebu. Imamo usko grlo i zato bi trebalo disperzirati tokove na širem području grada izgradnjom tog mosta i s više čvorova na zaobilaznici", smatra Dadić.

U rekonstrukciju će se uložiti 280 milijuna kuna. No Dadić smatra da taj novac nije dobro uložen i da bi bilo bolje uložiti u izgradnju dva mosta preko Save. "Ovo sad je preskupo rješenje, rade se tuneli ispod tramvajske pruge, a i troškovi održavanja takvog rješenja su prilično veliki", rekao je.

"Možemo očekivati zastoje u prometu, ali to je nužno", poručio je Dadić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!