11:38 / 12.02.2018.

Autor: HRT

Đakić: Dosta je uvreda srpskih najviših dužnosnika

-

-

Foto: - / -

Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić podupro je prosvjed Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić podupro je prosvjed Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Navodi kako želi da se s ovog mjesta podsjeti kako Srbija nije ispunila nijedan od pet posebnih uvjeta koje joj je postavila Europska komisija.

"Želimo naglasiti da je dosta uvreda srbijanskih najviših dužnosnika - Vučića, Dačića i Vulina, te svih onih koji se naslađuju hrvatskom tugom, hrvatskim stradanjem. Ne priznaju svoju agresiju, ne priznaju da su bili četnici koji su izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku, koji su krojili granicu. Moraju biti svjesni tko su, što su. Trebaju se ispričati za žrtvu koju su činili Hrvatskoj", rekao je Đakić. 
Izrazio je žaljene zbog policijske blokade prema Trgu svetoga Marka. "Ljudi se ovdje osjećaju prevarenima. Već sam ministru poslao poruku u kojoj ga pitam koji su to sigurnosni razlozi, koga to ugrožavaju ovi ljudi koji riječima žele kazati što im je na duši", rekao je Đakić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!