09:25 / 03.10.2019.

Autor: P.F./HRT

Đakić ostaje na čelu HVIDRA-e, traži sastanak s Plenkovićem, Jandrokovićem i Jelenićem

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sankcija za "pobunjenike" neće biti, a nakon sjednice Đakić je zatražio sastanak s predsjednikom Vlade, predsjednikom Sabora i glavnim državnim odvjetnikom zbog kaznene prijave koju je HVIDRA podnijela protiv Milorada Pupovca.
HDZ-ovac Josip Đakić ostaje na čelu najbrojnije braniteljske udruge HVIDRA-e. Zaključak je to s izvanredne sjednice koja je sazvana nakon što su dvije podružnice HVIDRA-e, bjelovarsko-bilogorska i vinkovačka, zatražile njegovu smjenu.

Sankcija za "pobunjenike" neće biti, a nakon sjednice Đakić je zatražio sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem zbog kaznene prijave koju je HVIDRA podnijela protiv Milorada Pupovca.

- Odluka Glavnog odbora je da predsjednik Đakić ima jednoglasnu podršku u daljnjem radu i vođenju udruge HVIDRA, rekao je nakon sjednice Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDRA-e.

- Bio sam spreman na sve što moji kolege, s kojima sam proveo 15 godina, donesu kao odluke. Razuman sam prema njima i znam kakvog su temperamenta. I sam sam puno puta takav, jedan drugoga moramo razumijeti i poštivati, rekao je Đakić nakon dobivanja potpore.

- Burno na sastanku HVIDRA-e u Makarskoj
- Pupovac odgovorio HVIDRA-i: Sudite svima, meni na prvom mjestu 

Đakić je jutros odbacio  optužbe da sjedi "na dva stolca". 

- Takve optužbe me prate 15 godina, prvi sam put bio kandidat 2004., kada je bilo 16 kandidata i tada sam izabran u drugom krugu, baš kao član stranke i izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru. Svi su to znali, od mene su imali samo koristi, savjeta, dobrih zakonskih prijedloga koje smo slali, sve smo ukalupili u današnji jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja, dodao je Đakić.

Nije izravno odgovorio na upit drži li da mu netko u HVIDRA-i podmeće. 

- Sve su to ratnici i imaju temperament koji je malo drugačiji od ostalog svijeta, i oni nekada prenagle u svojim odlukama. Poslije sjednemo, porazgovaramo i dogovorimo se oko bitnih stvari, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!