11:31 / 10.07.2019.

Autor: B.V.M./I.H./HRT

Đakovačka policija pod istragom!

-

-

Foto: - / -

U policijskoj postaji Đakovo provodi se izvanredni nadzor. Policija je znala za promjene u ponašanju Andrije Drežnjaka.
I dalje se ne znaju motivi strašnog zločina u Đakovu u kojem je ubijena socijalna radnica te teško ranjen pravnik u Centru za socijalnu skrb, koji se u osječkom KBC-u bori za život.

- Ekskluzivno: Snimka pregleda osumnjičenika za ubojstvo iz Đakova

- U sustavu socijalne skrbi 78 posto djelatnika doživjelo neki oblik nasilja 

- Socijalni radnici na poslu u crnini i prosvjedovali Policija još ispituje ubojicu, 60-godišnjeg Andriju Drežnjaka, koji je i prije evidentiran zbog kaznenih djela. Ilegalno je posjedovao oružje. Bit će mu određen pritvor. Istodobno, prema nalogu ravnatelja policije, u đakovačku policijsku postaju poslana je unutarnja kontrola jer su im socijalni radnici više puta prijavili ubojicu zbog nasilnog ponašanja.

Policija je sinoć uhitila Drežnjaka koji je ubio djelatnicu Centra za socijalnu skrb i jednog djelatnika teško ranio. U akciji uhićenja sudjelovala je interventna policija. Dignut je i dron.

Uhićen je blizu autoceste, a kod sebe je imao oružje, veću količinu novca i putovnicu. Policija na temelju toga zaključuje da je imao namjeru udaljiti se s đakovačkog područja.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje, utvrđujemo sve okolnosti događaja, također utvrđujemo okolnosti kako je nabavio ilegalno oružje, odnosno kako je došao u posjed, rekao je načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece.

- Također, moram izvijestiti, dodaje Bece, da u policijskoj postaji Đakovo provodimo izvanredni nadzor. Policija je od CZSS-a dobila informaciju da je došlo do promjena u ponašanju počinitelja i njegova oca, koji su štićenici Centra.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je stručni tim iz Ravnateljstva policije i unutarnju kontrolu da provjeri sva saznanja i postupanja te sve okolnosti kontakata policijskih službenika i djelatnika Centra za socijalnu skrb.Članovi stručnog tima već su došli, počeli su razgovori s policijskim službenicima, danas se nastavljaju, javlja Bece.Djelatnici Centra u Đakovu na posao su došli u crnini. U 12:10 prosvjedovali su  zbog jučerašnjeg ubojstva i ranjavanja svoga kolege koji se još bori za život. Prosvjed su dogovorili preko društvenih mreža.Reagirali su i djelatnici sustava socijalne skrbi iz cijele zemlje. Njih nekoliko stotina okupilo se ispred resornog Ministarstva u Zagrebu zahtijevajući nužne i hitne promjene. Prosvjed je rezultirao sastankom s premijerom i ministricom. Oni - obećavaju promjene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!