08:44 / 11.05.2018.

Autor: I.M./HRT

Dalić : Dokumentacija vezana za SMS-ove je lažna

-

-

Foto: - / -

Objavljena privatna elektronička korespondencija potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima koji su radili na "lex Agrokor", i dalje je u središtu pozornosti.
Sastanci su redovni, zašto ne ovu temu još jednom raspraviti?, izjavila je za HRT ministrica Martina Dalić  nakon sastanka u Vladi. Potvrdila je kako ima potporu koalicijskih partnera.

Na pitanje o dokumentaciji koju je Ivica Todorić poslao HHO-u rekla je kako je lažna. Ono što sam imala priliku vidjeti je izmišljotina i krivotvorina i jedan uradak o kojem ne bih željela iznijeti svoje mišljenje, rekla je ministrica.

Ministrica je rekla kako se sadržajima fragmentarne komunikacije hrane najniže strasti i pridaje značenje koje nema. Zakon koji smo donijeli, jedan je od najprovjeravanijih zakona u međunarodnim krugovima, prihvaćen je kao zakon koji se primjenjuje u Švicarskoj, Velikoj Britaniji. Sve što sam radila vezano u zakon radila sam u konzultacijiama s koalicijskim partnerima. Tu se ne radi o mom projektu, već o situaciji koja je prijetila cijelom gospodarstvu, naglasila je Dalić.

Ponovila je kako je zakon izrađen u Ministarstvu financija te da su im u tom kratkom vremenskom roku trebala znanja raznih eksperata jer se radilo o kompleksnom problemu s kojim bi se teško nosile i puno razvijenije zemlje.Podsjetila je kako su imena osoba koje su zaposlene kao savjetnici za restrukturiranje i njihov angažman objavljeni 12. travnja u svim novinama, ništa nije bilo sporno.

Rekla je kako se ovdje radi o procesu koji lomi razne interesne skupine koje se nalaze pred trenutkom kad njihovi interesi ostaju trajno nezadovoljeni kad do nagodbe dođe. Napadima na Vladu žele zaštititi svoje interese. Osobno sam mjesecima izložena napadima Ivice Todorića i sve se to prenosi bez odgovornostit iznošenja javne riječi. Ovo su posljednji pokušaji da se kroz udare na Vladu sruši nagodba, istaknula je ministrica Dalić.

Neću podnijeti ostavku, zbog čega mislite da sam izgubila povjerenje koalicijskih partnera, dodala je.

Pozvala je novinare da pogledaju svoje priloge od prije godinu dana kada su izvještavali o stečaju Agrokora i propasti gospodarstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!