11:29 / 07.03.2018.

Autor: HRT

Dalić: Frapantna je sličnost SDP-ovih i Todorićevih optužbi

-

-

Foto: - / -

Ministrica gospodarstva Martina Dalić, komentirajući zahtjev oporbe za njezin opoziv, rekla je kako je njihovo pravo da preispituju rad vladajućih i bilo koje osobe koja je dio vladajućeg političkog spektra.
Ministrica gospodarstva Martina Dalić, komentirajući zahtjev oporbe za njezin opoziv, rekla je kako je njihovo pravo da preispituju rad vladajućih i bilo koje osobe koja je dio vladajućeg političkog spektra.

No argumenti i način na koji SDP-ovci to čine vrlo su znakoviti. Sve ono što govore ima jednu frapantnu sličnost s golemom količinom laži koje je u svom blogu pustio Ivica Todorić, izjavila je Dalić.

S druge strane, dodaje, SDP ovo radi kako bi skrenuo pozornost s velikih problema koje imaju u svojoj stranici. Uvjerena je da će građani prepoznati pogrešne izbore i odluke, argumenate SDP-a. Uvjerena sam da građani vrlo jasno prepoznaju i vide rezultate koje je za hrvatsko gospodarstvo stvorila Vlada svojom odlučnom reakcijom i omogućila uz provedbu zakona o izvanrednoj upravi nekontrolirani stečaj Agrokora koji nam je prijetio prije jednu godinu. Prijetio je da uništi radna mjesta, ne samo u Agrokoru već i njihovim partnerima, dobavljačima, rekla je Dalić. 

Na pitanje ima li Vlada plan B ako se ne provede nagodba, Dalić odgovara da je cilj izvanredne uprave da se nagodba postigne u rokovima koji su određeni zakonom. U tom smislu još je u prosincu predstavljen osnovni nacrt nagodbe, razgovori s vjerovnicima se vode, izvanredna uprava ubrzanim tempom ide prema svom planu. Sada treba vjerovnicima prepustiti da međusobno razgovaraju o detaljima toga plana. Izrazila je nadu da će se u sljedećim tjednima, danima vidjeti prvi rezultati.

Naglasila je da svi vjerovnici imaju jedan cilj a to je od uspješnog poslovanja Agrokora, i danas i u budućnosti, naplatiti svoje tradžbine. U ovome trenutku nije potrebno spekulirati da se vjerovnici neće dogovoriti zato što se u proteklih deset mjeseci vidjelo da izvanredna uprava ostvaruje rezultate kako na korist hrvatskog gospodarstva, tako i na korist vjerovnika. Imali smo prilika vidjeti da su vjerovnici postigli zajedničke stavove, rekla je Dalić. Podsjetila je kako je jedna od odluka Vjerovničkog vijeća i ona o isplati starog duga dobavljačima.

Ministrica je istaknula kako su tri prioriteta Vladine politike vezano uz snažniji rast investicija i njihov će doprinos produktivnosti gospodarstva: bolja iskorištenost europskih sredstava, mjere usmjerene na poboljšanje investicijskog okruženja i horizontalne reforme usmjerene na poboljšanje funkcioniranja institucionalnog sustava. 

Ministrica usporavanje rasta BDP-a u čevrtom kvartalu vidi kao jedan manji prekid u kontinuiranom trendu rasta BDP-a. Međutim,  stopa rasta u prošloj godini nešto niža od tri posto je dobar rezultat. Očekujem da će upravo promjene u zakonodavnom okviru vezano za investicijsko okruženje dati novi zamah u gospodarskoj aktivnosti i polučiti da stope rasta bude iznad tri posto, istaknula je ministrica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!