Dalmacija Petrinji šalje 600 tisuća kuna

29.12.2020.

17:55

Autor: M.M./Hina

default error photo
Gradonačelnici četiriju najvećih dalmatinskih gradova dogovorili su da će otkazati najavljene novogodišnje programe i da će svaki grad odmah uplati po 150 tisuća kuna za pomoć potresom razorenoj Petrinji.
Gradonačelnici četiriju najvećih dalmatinskih gradova dogovorili su na video sastanku da će otkazati najavljene novogodišnje programe i da će svaki grad odmah uplati po 150 tisuća kuna za pomoć potresom razorenoj Petrinji, izvijestili su iz splitske gradske uprave.

➡️ Potres 46 km od Zagreba, jačine 6,2 po Richteru, urušio se krov bolnice u Sisku

Istodobno su počeli s koordinacijom svih hitnih službi i stavili na raspolaganje sve potrebne resurse, od mehanizacije, smještajnih kapaciteta do daljnje financijske pomoći. 

- Izražavamo sućut i solidarnost zbog posljedica snažnog potresa koji je pogodio Petrinju i petrinjski kraj. Duboko žalimo za tragičnim gubicima života i nastaloj šteti te želimo brzi oporavak ozlijeđenima. Naši gradovi stoje vam na raspolaganju i spremni smo pružiti pomoć, poručili su u zajedničkoj izjavi gradonačelnici Splita Andro Krstulović Opara, Dubrovnika Mato Franković, Zadra Branko Dukić i Šibenika Željko Burić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!