Dalmacija: Za izgradnju i održavanje sportskih objekata 800.000 kuna

20.09.2022.

12:17

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zvonimir Barisin / Pixsell

Splitsko-dalmatinska županija objavila je u utorak 800 tisuća kuna vrijedan javni poziv za prijavu programa i projekata za izgradnju i održavanje sportskih objekata u ovoj godini.

Namijenjen je općinama i gradovima, odnosno sufinanciranju izgradnje/nastavku izgradnje ili nadogradnje sportskog objekta, za sanaciju, rekonstrukciju, adaptaciju objekta ili dijela objekta, opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje vanjskih terena.

Maksimalan iznos pomoći kojim županija može sudjelovati u financiranju po pojedinačnom projektu/programu je 100.000 kuna.

Programe/projekte slabije razvijenih općina i gradova, dakle I. i II. stupnja razvijenosti (primjerice Cista Provo, Lovreć, Runović) županija može financirati do 90 posto vrijednosti, a razvijenijih općina i gradova, onih III. do VIII. stupnja razvijenosti, do 70 posto iznosa vrijednosti (Bol, Baška Voda, Brela itd.)

Javni poziv objavio je županijski Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport na mrežnoj stranici županije, a otvoren je 21 dan nakon objave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!