10:53 / 11.02.2018.

Autor: HRT

Dan bolesnika - ministar Kujundžić posjetio KB Dubrava

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prigodom Svjetskog dana bolesnika ministar zdravstva Milan Kujundžić bit će na misi u kapelici u Kliničkoj bolnici Dubrava i nakon toga posjetiti bolesnike.
Diljem zemlje obilježava se Dan bolesnika. Cilj je, uz ostalo, upozoriti da je nužno osigurati bolju zdravstvenu skrb, ali i zahvaliti svima koji vode brigu o oboljelima.

Prigodom Svjetskog dana bolesnika ministar zdravstva Milan Kujundžić bio je na misi u kapelici u Kliničkoj bolnici Dubrava, nakon čega je posjetio bolesnike.  Ministar je poručio da se u hrvatskom zdravstvu događaju pozitivni pomaci u kvaliteti usluge, opremanju bolnica, uspostavljanju dnevnih bolnica, investiranju u edukaciju i u rješavanju listi čekanja. Cilj je da bolesnika imamo što manje i da ih što kvalitetnijih liječimo, dodao je.

Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske. Svetište u Lourdesu poznato je po mnogobrojnim čudesnim ozdravljenjima i tamo vjernici dolaze moliti za ozdravljenje. 
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!