20:00 / 05.06.2019.

Autor: HRT

Dan hrvatske diplomacije

-

-

Foto: - / -

Dan je hrvatske diplomacije. U povodu toga Hrvatski diplomatski klub organizirao je predavanja.
Dan je hrvatske diplomacije. U povodu toga Hrvatski diplomatski klub organizirao je predavanja na kojima je govorio i premijer Andrej Plenković.

Premijer je govorio o predsjedanju Hrvatske Europskom unijom koje počinje sljedeće godine i koje će trajati 6 mjeseci.Predsjedanje EU za Hrvatsku predstavlja važan vanjsko politički događaj i pokušat će ga iskoristiti kako bi se dodatno dokazala na međunarodnom planu. Hrvatska će u fokus svog predsjedanja staviti proširenje Europske unije, zato što se snažno zalaže da sve zemlje jugoistočne Europe što prije postanu članice EU.

- Strateški program s aspekta Hrvatske treba jačati jedinstveno tržište EU. To je jedan od najvažnijih elemenata koji će ojačati konkurentnost gospodarstva i pružiti jednake šanse svim gospodarskim subjektima i građanima neovisno iz koje zemlje EU dolaze. Drugi element je fokusiranje na sigurnost i to unutarnju i vanjsku, rekao je premijer Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!