Dan Marjana: Puljak dijelio vrećice za odvajanje otpada

21.05.2023.

14:35

Autor: HRT/D.M./Hina

Ivica Puljak, arhivska fotografija

Ivica Puljak, arhivska fotografija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Proslavom Dana Marjana u nedjelju je završena ovogodišnja Sudamja, fešta u čast nebeskog zaštitnika Splita Svetog Duje i tim je povodom splitski gradonačelnik Ivica Puljak posjetiteljima na Marjanu dijelio vrećice za odvajanje otpada i letke u sklopu promotivne aktivnosti "Odvoji, lako je".

Puljak je tom prigodom izjavio kako je proslava Dana Marjana izvrsna prilika da se građane Splita potakne na odvajanje otpada te je pozvao Splićane da što više borave na Marjanu, u prirodi i da se brinu "o sebi i okolišu".

- Svakodnevnom brigom prema okolišu i našoj zelenoj oazi (Marjanu), Split ćemo učiniti urednijim i čišćim mjestom za život, poručio je splitski gradonačelnik.

Na Marjanu je odigran i lutkarski mjuzikl "Šumska priča" kojim se potiče važnost ekologije. U središtu priče lik je krivolovca kojeg usprkos njegovim lošim djelima spašavaju šumski likovi. Lutkarski mjuzikl osmislila je umjetnička organizacija Produkcija Z iz Splita

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!