21:18 / 21.11.2018.

Autor: Zoran Kukilo/D.M./HRT

Dan na moru s pomorskom policijom

-

-

Foto: - / -

Otišli su turisti i većina nautičara pa se policija, uz osnovnu zadaću nadzora morske granice, više okreće kontroli ribarstva.
Sa studenim se uvelike mijenja i svakodnevica pomorske policije. Otišli su turisti i većina nautičara pa se policija, uz osnovnu zadaću nadzora morske granice, više okreće kontroli ribarstva. Na moru je s pomorskom policijom bila naša splitska ekipa.

Od studenog do travnja dopušteno je koćarenje u kanalima. Kontrolira se udaljenost koćarica od obale. Pored velikih, nadziru se i manja ribarska plovila. Sa sustavima radara i kamera policija sve bolje nadzire granicu. Ove su godine zaplijenjene tri talijanske ribarice. Jedan od zimskih zadataka je i prebacivanje bolesnika s otoka, kad to nisu u mogućnosti helkopteri HRM-a.

Ljudske živote spašavaju i višegodišnjim sudjelovanjem u međunarodnoj akciji ''Posejdon'' gdje pomažu migrantima koji iz Turske pokušavaju doći do grčkih otoka. I sada su s brodom ''Krapanj'' u grčkim vodama osmorica hrvatskih policajaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!