17:04 / 19.03.2022.

Autor: Šime Vičević/T.V./HRT

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu i Splitu održan je Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman". Maturantima i njihovim roditeljima predstavljeni su studiji. Na jednom mjestu mogli su saznati koji su uvjeti za upis te kako izgledaju posebne provjere i vojna obuka. Organizirano je i razgledavanje vojnog naoružanja i taktičko-tehničkog zbora.

- Već duže vremena razmatram to da se priključim Hrvatskoj vojsci. I privuklo me to što se baš ovo nudi kao fakultet. Ovo mi je prvi i jedini izbor, rekla je Anđelina Fudurić, maturantica iz Duge Rese.

- U obitelji su mi služili u vojsci, u svakoj generaciji sam imao nekog. I mene je to jako zanimalo, kaže Gabrijel Gršetić, maturant iz Velike Gorice.

- U pravilu je interes uvijek velik za studij Vojnog vođenja i upravljanja, dok Vojno inženjerstvo ostane, u pravilu, mjesta i za jesen, otkriva pukovnica Jasna Hižar-Škrlec, voditeljica Referade vojnih studija na HVU "Dr. Franjo Tuđman".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!