15:44 / 15.12.2018.

Autor: M.M./Hina

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

-

-

Foto: - / -

Posjetitelji su se mogli upoznali s uvjetima života i rada kadeta te daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.
Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) održan je u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu. Posjetitelji su se mogli upoznali s uvjetima života i rada kadeta te daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij vojnog pomorstva te preddiplomski i diplomski studij aeronautike smjer vojni pilot, priopćeno je iz MORH-a.

Posjetitelji su stekli uvid u uvjete upisa, obveze kadeta, vojnu obuku, kampove kadeta te daljnje mogućnostima razvoja karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Razgledali su objekte kampusa, knjižnicu, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti. Također, omogućeno je razgledavanje taktičko-tehničkog zbora naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!