Rodilište u KBC-u Sestre milosrdnice otvorilo vrata

05.05.2023.

17:19

Autor: Anamarija Krvarić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

"Dan otvorenih vrata rodilišta" u KBC-u Sestre milosrdnice

"Dan otvorenih vrata rodilišta" u KBC-u Sestre milosrdnice

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Danas, na Međunarodni dan primalja u zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice održan je "Dan otvorenih vrata rodilišta". Buduće majke mogle su se upoznati s bolnicom i svime što ih očekuje prije i nakon porođaja.

U KBC-u Sestre milosrdnice posebnu brigu vode o tome da trudnoća i rađanje ženama budu najljepša iskustva.

- Nitko od nas ne želi ležat ovdje predugo, ali kad već moramo, stvarno su svi prekrasni. Apsolutno sve riječi pohvale, rekla je Martina Mesarov, koja je u 36. tjednu trudnoće.

Sama rađaonica jedan je od najvažnijih događaja gdje ustvari se majka prvi put upoznaje sa svojim djetetom, istaknula je Tatjana Mihaljević, glavna primalja rađaonice KBC-a Sestre milosrdnice.

Među više od 30 beba u rodilištu, jednu od njih upoznali smo i mi. Maleni Toma svojoj je majci prvo dijete. Prvi dani majčinstva bili bi joj puno teži bez pomoći.

- Primalja je bila sa mnom koja mi je sve lijepo objasnila, sve je odlično, prezadovoljna sam, rekla je Sandra Tica.

A danas, na Međunarodni dan primalja, u ovoj je bolnici organiziran Dan otvorenih vrata za sve buduće roditelje.

- Inače, naša vrata rodilišta su uvijek otvorena za sve trudnice i uvijek smo pristupačni i rado svima pokažemo i rodilište i objasnimo način postupanja sa trudnicama pri pregledima, porodima, poslije poroda, naglasila je Blaženka Sumpor, glavna sestra Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice.

Na ovome Odjelu privremeno je smješten i onaj iz Kliničke bolnice Merkur.

- Ponekad se dogodi da je tijesno, ali ne dijelimo pacijentice. Pacijentice koje god dođu su pacijentice naše i KBC-a zajedničke, rekla je Jasna Samaržija, glavna primalja Klinike za ženske bolesti i porodništvo KB-a Merkur.

Želimo im mnogo sreće u radu i naravno, što više posla i dječjeg plača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!