13:47 / 05.08.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Dan pobjede obilježen diljem Hrvatske

-

-

Foto: - / -

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježen diljem Hrvatske.
Na današnji dan prije 25 godina na kninskoj tvrđavi zavijorila se hrvatska zastava, označivši kraj četverogodišnje okupacije. Svečano obilježavanje pobjede Hrvatske vojske održano je u Kninu u dosad neviđenim epidemiološkim okolnostima. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježen i u drugim gradovima.

- Središnja proslava Dana pobjede u Kninu

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve žrtve Domovinskog rata. S istog mjesta, šestu godinu zaredom, prema Kninu je poletjelo više od tisuću golubova pismonoša.Jedan od najvažnijih trenutaka u hrvatskoj povijesti obilježen je i u Rijeci. Mimohod od središta grada do Mosta hrvatskih branitelja predvodile su ratne postrojbe osnovane na području Primorsko-goranske županije. A u spomen na 222 branitelja poginula u Domovinskom ratu s područja Primorsko-goranske županije, navijači Rijeke sinoć su na Krčkom mostu zapalili isto toliko baklji.U Puli su položeni vijenci za poginule. Njima u čast ulicama grada prošao je mimohod u kojem je, zbog epidemiološke situacije, sudjelovao manji broj ljudi nego prošlih godina.

Izaslanstva Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, HV-a, policije i udruga proizašlih iz domovinskog rata položila su vijenac i upalila svijeće ispred kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi na obali Drave. Ptom je u crkvi svetog Mihaela u Tvrđi služena je misa za Domovinu koju je predvodio vojni kapelan vlč. Josip Kešinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!