Dan sigurne vožnje u Rijeci

18.09.2022.

14:47

Autor: Elvira Dizdarević/Dnevnik/I.Z./M.M./IMS/HRT

Poligon za romobile

Poligon za romobile

Foto: Vijesti / HRT

U Rijeci se obilježava Dan sigurne vožnje. Podijeljeno je više od sto kaciga vozačima električnih romobila. Rijeka je prvi hrvatski grad koji je uveo uslugu najma električnih romobila, a da je projekt zaživio potvrđuje činjenica da su Riječani u godinu dana - njima prešli čak 290 tisuća kilometara.

HRT-ova novinarka Elvira Dizdarević javila se s riječkoga Korza, kazavši kako se u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održava i Dan sigurnosti u prometu. Ovoga puta u pitanju su električni romobili. Njih Riječani izrazito vole koristiti.

U prilog tomu govori i podatak da je u samo godinu dana električnim romobilima pređeno 290 tisuća kilometara, poručila je HRT-ova novinarka. Ivan Begović, direktor za mikromobilnost Hrvatska rekao je kako je organiziran jedan poligon sigurne vožnje, gdje bi svi građani, oni koji koriste električne romobile, ali i oni koji će ih tek početi koristiti, mogli isprobati svoje vještine.

Može ih se i educirati oko zakonskih propisa, glede vožnje električnim romobilom. Begović je naglasio kako će se na poligonu testirati spretnost vožnje romobila. 

- Možemo reći da je Rijeka jedan od gradova koji jako dobro funkcionira. Ljudi su dobro prihvatili uslugu i koriste je ne samo turisti nego većina građana. Vidjeli smo porast u broju vožnji tijekom sezone i Rijeka se sve više okreće turizmu i to mi možemo vidjeti i po prometu, ali najviše nas veseli što su građani prihvatili romobile kao način prijevoza, rekao je Ivan Begović, direktor za mikromobilonost Hrvatska.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!