07:53 / 15.01.2019.

Autor: P.F./HRT

Dan žalosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

-

-

Foto: - / -

I dalje se čeka objava rezultata istrage koji bi trebali otkriti uzroke i okolnosti tog tragičnog događaja.
Dan je žalosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zbog pogibije djelatnika HEP-a u katastrofalnom požaru u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu.  I dalje se čeka objava rezultata istrage koji bi trebali otkriti uzroke i okolnosti tog tragičnog događaja.Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević izjavio je kako je u danonoćnoj potrazi, u nenormalnim uvjetima sudjelovalo preko sto ljudi, kao i da je obdukcijom utvrđeno da su dvojica radnika koji su prvi pronađeni, umrla od utapanja. 

Podsjećamo, prekjučer je pronađeno tijelo i pronađeno tijelo trećeg djelatnika hidroelektrane u Platu, stradalog u požaru koji je buknuo u četvrtak ujutro kada je u smjeni bilo 12 zaposlenih. Pronađeno je u sporednoj cijevi glavnog odvodnog kanala. Tako je na najtragičniji način završena četverodnevna opsežna potraga na kopnu, u moru i iz zraka, u kojoj je svaki dan sudjelovalo stotinjak pripadnika svih žurnih službi, ali i mnogi mještani, prijatelji te članovi obitelji stradalih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!