Dan žalosti u Jakšiću zbog smrti mladića

17.04.2023.

Zadnja izmjena 20:21

Autor: Sanja Najvirt/Marin Ćurić/Martina Klaić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Dan žalosti u općini Jakšić

Dan žalosti u općini Jakšić

Foto: HTV / HRT

Dvadesetogodišnjaku osumnjičenom da je u Požegi nasmrt pretukao pripadnika Hrvatske vojske, 21-godišnjeg Jakova Bočkaja, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor, nakon što je jučer satima trajalo ispitivanje u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Danas je dan žalosti na području općine Jakšić.

Dvadesetogodišnji napadač  osumnjičen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, a istražni zatvor zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. 


Osumnjičeni nije bio ni pod utjecajem alkohola ni droga. Pred njim je optužba za kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti. Prijeti mu od tri do 15 godina zatvora.


- Ono što u ovom tijeku postupka za sada mogu reći jest da je okrivljeni tijekom davanja iskaza detaljno objasnio sve okolnosti slučaja i s obzirom na to u pravnom smislu smatram da apsolutno nema razloga za određivanje istražnog zatvora no međutim u roku od tri dana ćemo uložiti žalbu, rekla je odvjetnica okrivljenog Anita Pezer.

 

Policiji su u rasvjetljavanju slučaja i hvatanju osumnjičenoga pomogle nadzorne kamere.


- Odmah smo angažirali naše kriminalističke službenike, ekipirali ljude i krenuli s radom i to je dovelo do, u relativno kratkom vremenu, do pronalaska počinitelja i rasvjetljavanje mnogih okolnosti tog djela, kazao je Dalibor Bauer, zamjenik načelnika PU požeško-slavonske. 


Dan žalosti na području Jakšića


Načelnik općine Jakšić proglasio je današnji dan, 17. travnja 2023., danom žalosti u povodu tragične smrti hrvatskog vojnika Jakova Bočkaja. Prema odluci kojom je proglašen dan žalosti, na svim ustanovama i institucijama na području općine Jakšić zastave će biti na pola koplja.


- Nemam riječi, zašto, kako, na kakav način... Mislim da je tuga prevelika za sve nas, pogotovo za njegovu obitelj. Ne mogu jednostavno oteti se tom dojmu da se tako nešto može uopće dogoditi, rekao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević


Poziv upućujemo i drugim pravnim i fizičkim osobama da također istaknu zastave na pola koplja. Ujedno pozivamo sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost i organizatore javnih manifestacija da svoje poslovanje obavljaju primjereno danu žalosti, navodi se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!