Danas i sutra najviše temperature ove godine

09.08.2018.

11:13

Autor: HRT

default error photo
DHMZ izdao je upozorenje, praktički za cijelu zemlju. Danas i sutra najviše su temperature ove godine. Očekuju se i vrlo tople noći zbog čega će mnogi teško spavati.
Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje, praktički za cijelu zemlju. Danas i sutra najviše su temperature ove godine. Očekuju se i vrlo tople noći zbog čega će mnogi teško spavati. Danas je čak 36 stupnjeva izmjereno u Kninu i Metkoviću. U Karlovcu i Obrovcu 35, a u Zagrebu 34 stupnja. Ništa lakše neće biti ni sutra - temperature bi ponegdje mogle dosegnuti i 37 stupnjeva! Ni noći ne donose osvježenje.

Među najtoplijim je gradovima Knin gdje bi sutra moglo biti i 38 stupnjeva. U cijeloj zemlji očekuju se tople noći, zbog čega će mnogi građani patiti od nesanice.  Osvježenje te moguće padaline i oluje možemo očekivati tek potkraj petka, odnosno u subotu. Više o vremenu sutra pročitajte ovdje.Ovo vrijeme utječe i na tijelo i zdravlje - osjećaj iscrpljenosti prati nas već danima, posebno starije i kronične bolesnike. Nažalost, i noćas nas očekuje još jedna topla noć - temperature neće padati ispod 20 stupnjeva. Sutra, kažu naši meteorolozi - ponegdje i 37 stupnjeva prije promjene vremena. Pa ponovimo opet - izbjegavajte izlaziti u najtoplijem dijelu dana - od 11 do 16 sati, izbjegavajte naporne fizičke aktivnosti, ne ostavljajte djecu ili životinje u vrućem automobilu, puno pijte, gdje god možete, sklonite se u hlad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!