08:38 / 29.05.2020.

Autor: HRT/D.M./

Danas se potpisuje dodatak KU za javne službe

-

-

Foto: - / -

Ponudu Vlade da odustanu od najavljenih povećanja osnovice prihvatili su sindikati zaposlenih u obrazovanju i državnim službama.
U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u 14 sati potpisat će se dodatak temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama.

- Dio sindikata odbio Vladinu ponudu

Ponudu Vlade da odustanu od najavljenih povećanja osnovice prihvatili su sindikati zaposlenih u obrazovanju i državnim službama, naglasivši kako se radi o odgovornosti i solidarnosti. Dogovoreno je i da isplata regresa od 1500 kuna ide na račune korisnika, a ne putem CRO kartice. Ponudu nije prihvatilo šest od 11 sindikata. Sindikati u zdravstvu kao problem su naglasili neisplatu zaostalih prekovremenih sati.

Nakon potpisivanja dodatka TKU za javne službe nastavit će se razgovori Vladina pregovaračkog odbora i predstavnika sindikata državnih službi o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!