Danas zajednička sjednica predsjedništva HDZ-a i HDZ-a BiH

07.02.2022.

12:13

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/B.A./HRT

Dragan Čović i Andrej Plenković (arhivska fotografija)

Dragan Čović i Andrej Plenković (arhivska fotografija)

Foto: Denis Kapetanovic / PIXSELL

Danas se održava zajednička sjednica predsjedništva HDZ-a i HDZ-a BiH putem videoveze. Razgovarat će se o političkoj situaciji te izmjenama izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku javio Šime Vičević, danas možemo očekivati nove prijedloge i razgovore o nužnosti provedbe reforme izbornog zakonodavstva u BiH. Pretprošlog vikenda u Neumu upravo na tu temu trajali su pregovori koji nisu rezultirali dogovorom, pa je prošli tjedan čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović bio u posjetu Zagrebu, gdje se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem.


Tada je izražena zabrinutost zbog nepostizanja dogovora o provedbi reforme izbornoga zakonodavstva, a stajalište HDZ-a je da treba postići jednakopravnost svih triju konstitutivnih naroda u BiH i da se izbjegne dosadašnja praksa koja je dovela do toga da su Hrvati u nepravednom položaju.


U nastavku poslijepodneva u Mostaru se sastaje i predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora s obzirom na to da traju pripreme za izvanredno zasjedanje tog tijela 19. veljače, a u 13.30 sati u Zagrebu će se održati redovita tjedna sjednica Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a o aktualnim političkim temama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!