18:47 / 21.11.2018.

Autor: HRT

Današnjim aktivnostima Todorić demonstrira da je i dalje jak

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što je bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić jučer uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna pušten na uvjetnu slobodu, dan je proveo u središtu Zagreba - posjetio je frizera i hranio golubove.
Nakon što je bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić jučer uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna pušten na uvjetnu slobodu, dan je proveo u središtu Zagreba - posjetio je frizera i hranio golubove.

- Ivica Todorić nahranio golubove i bio na frizuri: Idem u akciju
- Reakcije na Todorićevu najavu da će se kandidirati
- Todorić na slobodi - 'Tu sam da dignem Hrvatsku gore'
- Todoriću određena jamčevina od 7,5 milijuna kuna 


U kratkom razgovoru s novinarima Todorić je najavio i da će se politički angažirati.

"Zakon je u tom slučaju jasan. Trenutačno nema nikakve pravne zapreke za moguću Todorićevu političku karijeru. On se može slobodno kandidrati jer nije pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu dulju od šest mjeseci. Ivica Todorić i njegov tim to očito dobro znaju pa je svoj prvi dan na slobodi bivši vlasnik Agrokora iskoristio kako bi javno demonstrirao da je i dalje jak. Odlaskom frizeru - dakle ponavljanjem svakodnevnog rituala prije bijega u Englesku, poručuje da se ne namjerava skrivati. A najavom ulaska u politički ring, čini se, ide i korak dalje i s jedne strane izaziva političke elite s kojima su ga godinama povezivali, ali i - kao mnogi osumnjičenici dosad koje je istraživalo državno odvjetništvo, podgrijava tezu u javnosti da je on žrtva političkog progona. Stoga ne bi bilo preveliko iznenađenje da u budućnosti Todorića vidimo u javnosti mnogo češće nego u vrijeme dok je gradio Agrokor i vlastiti kult ličnosti velikoga gazde", kazao je novinar HRT-a Eugen Husak. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!