Dan otvorenih vrata Policijske akademije

20.06.2022.

09:09

Autor: Vesna Ljubo/Regionalni dnevnik/Studio 4/HRT

Dani otvorenih vrata Policijske akademije

Dani otvorenih vrata Policijske akademije

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Kako bi se što više mladih upoznalo s policijskim zanimanjem i motiviralo da se prijave na natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka - na Cvjetnom trgu u Zagrebu održava se Dan otvorenih vrata Policijske akademije. Slična manifestacija održana je u Osijeku.

U sklopu manifestacije pripremljen je bogat program i pokazne vježbe specijalne jedinice policije ATJ Lučko, taktičko-navalno balističko vozilo kao i demo timovi Policijske škole „Josip Jović", razna oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom poslu. A na info pultovima na sva pitanja građana odgovaraju policijski službenici temeljne, interventne jedinice, prometne, kriminalističke i granične policije.

Više o cijeloj manifestaciji za emisiju Studio 4 govorio je Mario Bošnjak, voditelj Policijske škole. 

Na osječkom trgu Vatroslava Lisinskog u baroknoj Tvrđi održan je Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko-baranjske i policijske akademije. Ovakvim akcijama policija želi informirati i privući što više mladih za zanimanje policajac/policajka. Naime, u tijeku je natječaj za program srednjoškolskog obrazovanja odraslih do 28 godina. Također i policijska škola "Josip Jović" upisuje 100 mladih polaznika do 19 godina.


Pokazne vježbe samoobrane i tehnike kretanja iza štita privukle su zanimanje osječkih posjetitelja.


- Jedina sam žena u našoj jedinici te želim preporučiti svima koji se u tome vide, koji to žele raditi, da mi se pridruže, rekla je djelatnica Specijalne i interventne policije Ivana Bojčić.


Policajac kažu, nije samo zanimanje, to je način života.


- Kad ste policajac vi morate biti jedan uzoran građanin jer mi gledamo kako se netko ponaša u službi tko i van službe, rekao je Ladislav Bece, načelnik PU OB.


Na danima otvorenih vrata predstavili su svoj rad i vještine mladima kako bi im približili policijski poziv i potaknuli ih da se prijave na natječaj za službu. Posjetitelji su u Osijeku mogli vidjeti i vježbe psihomotoričkih sposobnosti koje ih čekaju, ako se odluče prijaviti za policijsko zanimanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!