Dani tehničke ispravnosti vozila od 22. do 27. studenoga

20.11.2021.

09:02

Autor: Hina/HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Kao i proteklih godina, i ove će se godine provoditi preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila "Dani tehničke ispravnosti vozila" od 22. do 27. studenoga.

Akcija Dani tehničke ispravnosti vozila provodit će se u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija, stoji u priopćenju.

Cilj je, kažu iz policije, isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Iz PUZ-a su napomenuli kako besplatni pregled vozila u toj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, naglasili su da u sklopu te akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Prvih 15.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima, najavili su iz PUZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!