11:31 / 06.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Dario Hrebak: Hrvatskoj ćemo isporučiti transparentnost

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HSLS će, u skladu s dogovorom s HDZ-om, koalicijskim partnerom u 1. i 2. izbornoj jedinici, predložiti zakonsko rješenje koje će omogućiti da Hrvatska postane transparentna.
Kad počne raditi novi saziv Sabora, HSLS će u skladu s dogovorom s HDZ-om, koalicijskim partnerom u 1. i 2. izbornoj jedinici, predložiti zakonsko rješenje koje će omogućiti da Hrvatska, po uzoru na grad Bjelovar, postane transparentna, rekao je predsjednik HSLS-a Hrebak.

Čim se oformi Hrvatski sabor, u proceduru ćemo uputiti izmjene zakona jer želimo isporučiti transparentnost cijeloj Hrvatskoj, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su i Igor Brajdić, dogradonačelnik za gospodarstvo i predsjednik bjelovarsko-bilogorskog HSLS-a, te Mario Holiček, predsjednik bjelovarskog HSLS-a.

Hrebak je podsjetio da je koalicija HDZ-a i HSLS-a pobijedila u obje izborne jedinice u kojima su koalirali. Uvjeren je i da će liberali uz pomoć još jednog zastupnika imati svoj Klub zastupnika.

S obzirom na to da ću osobno biti jedini glas Bjelovara u Saboru, na lokalnoj razini stavljamo se na raspolaganje svim načelnicima i gradonačelnicima kao i županu, kazao je Hrebak koji je bio treći na listi HDZ-a i HSLS-a u 2. izbornoj jedinici te dobio 11 posto preferencijalnih glasova.

Na toj je listi više preferencijalnih glasova dobio jedino Gordan Jandroković, politički tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora u proteklom mandatu.

Hrebak je istaknuo da ga je ugodno iznenadilo to što je u Bjelovaru dobio više od 60 posto preferencijalnih glasova. Iako je, dodao je, predizborna kampanja bila jedna od prljavijih, pozvao je na vraćanje mača u korice.

Nećemo danas likovati, pobjeda HDZ-a i HSLS-a je neupitna. No trebamo zaboraviti slavlje i euforiju od sinoć i nastaviti raditi kao što smo i do sada, poručio je Hrebak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!