16:38 / 16.11.2019.

Autor: Vijesti u 5/IMS/HRT

Dario Hrebak novi je predsjednik HSLS-a

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na izbornom saboru pobijedio je jedinog protukandidata Žarka Katića.
HSLS je izabrao novog predsjednika stranke. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na izbornom saboru pobijedio je jedinog protukandidata Žarka Katića. Od 296 delegata koji su glasovali, Hrebak je osvojio 226 glasova.

Nakon 10 godina, Darinko Kosor otišao je s čelnog mjesta, a stranka koja je član vladajuće koalicije i ima jednog saborskog zastupnika - izabrala je kompletno novo vodstvo.

- Smatram da danas u Hrvatskoj politici nedostaje sadržaja, nedostaje konkretnih stvari, nedostaje svega onoga što građani od nas očekuju. Vrijeme je da se to vrati i upravo očekujem da će HSLS se postaviti kao središnja građanska liberalna stranka u Hrvatskoj koja će promovirati upravo takve stavove, kazao je Dario HrebakNo prije najavljenog novog smjera - HSLS ostaje u vladajućoj koaliciji. Bivši predsjednik koji ostaje jedini saborski zastupnik vjeruje da će novo, mlađe vodstvo na izborima ostvariti odličan rezultat. - HSLS će kao i kad sam ja postao predsjednik prije 10 godina težiti da izađe samostalno na izbore. Težit tome ako ide u koaliciju da ide sa srodnim strankama, znači liberalnim strankama. To očekujem od novog vodstva stranke, kaže Darinko Kosor. Potporu novom vodstvu došao je dati i nezavisni predsjednički kandidat HSLS-a - Dejan Kovač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!