09:24 / 26.11.2019.

Autor: P.F./HRT

Dario Juričan ponovno može biti Milan Bandić

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Upravni sud poništio je rješenje Ministarstva uprave koje mu je zabranilo da se tim imenom koristi.
Potencijalni predsjednički kandidat Dario Juričan ponovno se smije zvati Milan Bandić. Naime, Upravni sud poništio je rješenje Ministarstva uprave koje mu je zabranilo da se tim imenom koristi.

Podsjetimo, Juričan je već promijenio ime i dobio osobnu iskaznicu na kojoj je pisalo Milan Bandić. Zatim se uključio Središnji ured za gradsku upravu koji je odlučio da je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, stranka u postupku promjene imena te za nju mora dati dozvolu.

Na temelju tog stajališta Ministarstvo uprave poništilo je sve donesene odluke i Milan Bandić je ponovno postao Dario Juričan. No sada je Upravni sud odlučio da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije stranka u postupku i da je gradski ured pogodovao gradonačelniku. Stoga Dario Juričan ponovno može biti Milan Bandić.

Milan Bandić za DIP je i dalje Dario Juričan

Na upit redakcije Novih medija HRT-a iz Državnog izbornog povjerenstva odgovorili su kako oni tijekom postupka kandidiranja obavljaju potrebne provjere uvidom u odgovarajuće registre, pa tako i provjeru osoba koje se namjeravaju kandidirati na izborima uvidom u registar birača.

- Za Državno izborno povjerenstvo RH jedini relavantan podatak je onaj koji je upisan u odgovarajućem registu, a to je da je na današnji dan upisan Dario Juričan. Ako dođe do promjene osobnog imena, isto će se prosuđivati u odgovarajućem trenutku, poručuju iz DIP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!