10:46 / 12.08.2019.

Autor: HRT/Hina

Darko Kovačević Daruvarac sam stigao u Remetinec

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Darko Kovačeviš Daruvarac stigao je u Remetinec na odsluženje kazne zbog premlaćivanja 18-godišnjakinje.
Darko Kovačević Daruvarac stigao je u zagrebački Remetinec oko 22 sata taksijem. Predao se sam kako je prije dva dana i najavio, kada je kako prenose mediji rekao da "ovo više nema smisla". Okupljenim novinarima nije davao izjave.

Nakon prijave u Centru za dijagnostiku, Kovačević će proći provjeru pravosudne policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica.

Neslužbeno se doznaje kako bi Kovačević, nakon Centra za dijagnostiku, trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

Daruvarac je, podsjetimo, u siječnju nepravomoćno osuđen na 5 godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u Zadru. Kazna mu je u lipnju smanjena na 4 godine.

Budući da je u pritvoru već proveo 7 mjeseci, trebao bi odslužiti još tri godine i pet mjeseci zatvora, s time da bi na slobodu mogao nakon što odsluži dvije trećine kazne.

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru, prije mjesec dana odbilo je žalbu Kovačevića, koji se žalio na rješenje suca izvršenja zadarskoga suda o upućivanju na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne.

Daruvarac priznao krivnju

U zatvor Remetinec morao se javiti do 23. srpnja, ali je njegov odvjetnik Boris Radman otišao na godišnji odmor i rješenje za služenje kazne nije preuzeo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!