22:02 / 11.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Daruvarac namjerava tužiti medije

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kovačević tvrdi kako se protiv njega vodi medijska i politička hajka, da u Zadru nije imao pravično suđenje te da su mu pogažena ljudska prava.
- Obitelj Gurlica me ne zanima ni na koji način. Povezuje nas samo sudski predmet, ali mene se ne trebaju bojati. Ja im neću ništa napraviti. Neka žive svoj život slobodno i bez straha od mene – izjavio je u razgovoru za Zadarski.hr Darko Kovačević Daruvarac. On je jučer pušten na slobodu gdje će čekati pravomoćnu presudu za teško premlaćivanje 18-godišnje Lorene Gurlice.

Kovačević tvrdi kako se protiv njega vodi medijska i politička hajka, da u Zadru nije imao pravično suđenje te da su mu pogažena ljudska prava. "Što sam napravio napravio sam, od toga ne bježim i za to sam spreman prihvatiti kaznu", kaže Kovačević te dodaje kako nema namjeru pobjeći u BiH. Naime, rođen je u Banjoj Luci, nema dvostruko državljanstvo, niti ga ima namjeru tražiti. Do pravomoćne presude, ne zna što će raditi. Posao, kaže neće moći dobiti u Zadru i u cijeloj Hrvatskoj, pa će kad odsluži kaznu - otići iz zemlje.

Na pitanje zašto je premlatio Lorenu Gurlicu kazao je kako ne želi o tome govoriti, jer ne želi blatiti obitelj, ali ni ulaziti u sudski predmet. Najavio je da će zbog svega što su o njemu pisali - tužiti medije te da na tome već rade njegovi odvjetnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!