Daruvarac priznao krivnju

09.01.2019.

07:10

Autor: V.Š./M.Š./HRT

default error photo
Kovačević je prije gotovo mjesec dana pušten da se brani sa slobode, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti koja je dovela u pitanje učinkovitost cijeloga pravosudnog sustava.
Darko Kovačević zvan Daruvarac, optužen za prijetnje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki - na današnjem ročištu priznao je krivnju, potvrdio je novinarima odvjetnik žrtve Milan Petričić. Po izlasku iz sudnice Daruvarac nije davao izjave.

- Lice i naličje slučaja Daruvarac 
-
Krici i plač djevojke žrtve nakon odluke da nasilnik Kovačević izlazi

Na današnjem ročištu bila je i žrtva, međutim nije svjedočila - pročitan je njezin raniji iskaz. Ispitani su svi svjedoci, sutra će tužiteljstvo i obrana održati završne govore pa se može pretpostaviti da bi sutkinja mogla vrlo brzo donijeti presudu, možda i već sutra.  Punomoć Darku Kovačeviću otkazao je dosadašnji odvjetnik pa ga po prvi puta brani odvjetnik Boris Radman, javnosti poznat kao bivši sudac koji je vodio ponovljeni slučaj za kornatsku tragediju.

Suđenje je zatvoreno za javnost. Prijedlog je uputilo Općinsko državno odvjetništvo, zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić tvrdi kako će obrana ispitivanjem svjedoka pokušati difamirati žrtvu te propitivati njezin osobni život.

Nakon toga je svoje obraćanje imao i novi odvjetnik Darka Kovačevića, bivši sudac Boris Radman, koji je rekao kako je još 24. prosinca podnio podnesak Općinskom sudu da se svjedoci koji su do sada ispitani, dakle u ranijem postupku, ne ispituju nego da se samo pročitaju njihovi iskazi.Podsjetimo, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je izmjene Zakona o kaznenom postupku.

- Radi se o implementaciji jedne europske direktive vezano za prava osumnjičenika, a praksa će pokušati iznjedriti nekakva rješenja kojima bi zapravo premostili ovakve stvari koje se događaju da se zlorabljuju neka prava.Javnost ogorčena puštanjem na slobodu, majka se slomilaKovačević je prije gotovo mjesec dana pušten da se brani sa slobode, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti koja je dovela u pitanje učinkovitost cijeloga pravosudnog sustava.

Na tom ročištu, kada je čula da se suđenje opet odgađa te da će Darko Kovačević Daruvarac, čovjek koji je zvjerski premlatio njezinu kćer, završiti na slobodi, majka premlaćene djevojke potpuno se slomila i počela vikati, intervenirali su i pravosudni policajci koji su je morali izvesti van kako bi se proces mirno priveo kraju.

Podsjetimo još da je sredinom prosinca Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru donijelo rješenje o mjerama opreza nakon što Kovačević izađe iz pritvora:

- tri puta tjedno mora se javiti zadarskoj policiji;
- zabranjeno mu je približavanje žrtvi i njezinoj obitelji te s njima kontaktirati;
- zabranjeno mu je napuštati prebivalište, a privremeno je dužan predati osobnu iskaznicu i putovnicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!