07:18 / 15.10.2018.

Autor: HRT

Debatant Zrnić: Svaki Austrijanac je svjestan što znači reciklirati otpad

-

-

Foto: - / -

Leon Zrnić osvojio je četvrto mjesto u finalu Europskog debatnog natjecanja.
Leon Zrnić osvojio je četvrto mjesto u finalu Europskog debatnog natjecanja. U HRT-ovu Studiju 4 rekao je da tema na kojoj je osvojio prestižnu poziciju na natjecanju glasi - Život rad i transport unutar gradova budućnosti sa ili bez plastike i petrokemije.

Ova tema nije isključivo ekološka, rekao je Zrnić, koliko je tu važnost plastike i petrokemije. Poenta natjecanja je da se stvori dijalog između mladih u vezi s tim što oni misle o tome koliko je plastika i petrokemija važna već danas, te kakvu će ona ulogu igrati u budućnosti, dodaje.

Mislim da nedostaje edukacije što se tiče plastike i petrokemije. To je jedan materijal koji je okružio sve nas i dio je našeg života. No nitko ne zna, među mladima, toliko puno o samoj plastici, kazao je Zrnić. 

U ekologiji su Austrijanci mnogo dalje otišli, a zapravo i dobar dio EU-a, dok je Hrvatska na začelju u toj priči, kazao je urednik i voditelj Petar Vlahov. Sve se to da promijeniti. Kada sam bio u Beču, nisam vidio neku veliku razliku sa Zagrebom, ali definitivno postoji razlika u mentalitetu. Svaki Austrijanac je svjestan što znači reciklirati otpad, kazao je među ostalim Leon Zrnić i objasnio što za njega znači četvrto mjesto na europskom natjecanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!