17:23 / 10.03.2021.

Autor: Vijesti/HRT

Dekani zagrebačkih fakulteta: Vrijeme je za promjene

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Foto: Vijesti / HRT

Održan je sastanak dekana zagrebačkih fakulteta s rektorom Sveučilišta Damirom Borasom, koji smatra da je stanje na Sveučilištu zadovoljavajuće, s obzirom na nedostatnu državnu pomoć, no neki dekani misle da je vrijeme za promjene.

- Dao sam izvještaj što je Sveučilište učinilo i zaključili smo da smo u osam i pol godina, usprkos niskom postotku financiranja kao javnog Sveučilišta, svega 0.8 posto, za razliku od ostalih europskih sveučilišta, postigli velike uspjehe i unaprijedili djelovanje Sveučilišta, rekao je rektor Boras.

Komentirao je i optužni prijedlog Državnog inspektorata protiv Sveučilišta zbog nezakonitog rada prorektora Ante Čovića.

- Mi nismo dobili još nikakav dokument, kada ga dobijemo, tada ćemo se očitovati, rekao je.

- Mislim da je vrijeme da se razmisli o novoj upravi Sveučilišta. Situacija je već sada dosta teška i mislim da je vrijeme da se promijeni klima na Sveučilištu, rekao je Mirko Planinić, dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Sjednica Senata nakon godinu dana prvi put je održana uživo, u kinu Studentskog centra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!