14:04 / 08.06.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Dekanić: Građani su zasićeni lošim kandidatima

Dekanić: Građani su zasićeni lošim kandidatima

Dekanić: Građani su zasićeni lošim kandidatima

Foto: Studio 4 / HRT

Građani su zasićeni lošim kandidatima ili onima koji su predugo na nekom prostoru, mislim da bi dinamika promjene trebala biti intenzivnija, rekao je Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije i za HTV-ovu emisiju "Studio 4" govorio je o lokalnim izborima i potpori koju je dobio i budućnosti županije.

Premijer Plenković sastaje se danas s novoizabranim županima nakon lokalnih izbora. Osim protokolarnog dijela, očekuju se i konkretni razgovori na temu suradnje Vlade i županija na prostoru Hrvatske.

- Mislim da je presudilo to što sam ja nudio sadržaj i konkretne stvari, dok se moj protukandidat bavio isključivo neki zamjerkama iz prošlosti prema stranci u kojoj je do jučer bio jedan od prvih ljudi i dožupan Vukovarsko-srijemske županije, rekao je Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Kao komentar na tezu da su građani istoka Hrvatske zasićeni vladom HDZ-a i da su HDZ-ovci iz Vukovara i Vinkovaca zavađeni Dekanić je odgovorio kako rezultati najbolje o tome govore.

- Građani su zasićeni lošim kandidatima ili onima koji su predugo na nekom prostoru, čak ako su i dobri nađe im se zamjerka. Mislim da bi dinamika promjene trebala biti intenzivnija. Priča o nekakvim međugradskim netrpeljivostima najbolje se pokazala po mojem rezultatu gdje je vidljivo da sam imao potporu kako Vinkovčana tako i Vukovaraca i cijele županije, obrazložio je novoizabrani župan.

Župan Dekanić kaže da je otvoren na suradnje sa svim gradonačelnicima i načelnicima, te da je ključ dobra komunikacija.

- Svi koji žele doprinijeti razvoju svog mjesta, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, imat će u meni iskrenog sugovornika, komunikacija i povjerenje naravno mora biti obostrano. Izabran sam da budem župan svim stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije i da podjednako razvijam sva mjesta, bez favoriziranja, zaključio je Dekanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!