Dekanić: Ne razmišljam o ostavci

25.04.2023.

11:02

Autor: B.B.B./HRT/Hina

Dekanić prilikom izlaska iz zatvora

Dekanić prilikom izlaska iz zatvora

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izjavio je u utorak u Gradištu nedaleko od Županje kako ne razmišlja o ostavci, poručivši kako ga je za župana izabralo 28.000 građana i oni ga jedino mogu i smijeniti, a zanijekao je da postoje pritisci iz HDZ-a za njegovim odlaskom.

- Iza mene je jedna ružna epizoda, smatram nepotrebna, ali živ čovjek sve pregura. Za vrijeme mog izbivanja bilo je ljudi koji su mi uistinu pružali potporu, a bilo je i onih koji su širili lažne informacije i dezinformacije. Sam proces ne bih komentirao, vrijeme će pokazati tko je u pravu, ali i dalje sam mišljenja kako su sami postupci bili prerigorozni, izjavio je Dekanić.

Dekanić i još četvero okrivljenika Uskok tereti za kaznena djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti vezano uz prometnu nesreću u kojoj je Dekanić sudjelovao 17. travnja prošle godine u Cerni na županjskom području. Određen mu je bio jednomjesečni istražni zatvor, iz kojeg je izašao 14. travnja.

Na pitanje novinara namjerava li podnijeti ostavku, podsjetio je kako ga je za župana izabralo 28.000 vukovarsko-srijemskih građana i samo oni imaju mandat da ga zamjene.

- S obzirom na to da je proces u fazi, da ne postoje nikakve presude, prema tomu ću se i ponašati i nastojati završiti mandat na način da sve što sam obećao u predizbornoj kampanji i ostvarim, rekao je.

Pritisci unutar HDZ-a


Zanijekao je da postoje pritisci za njegovom ostavkom iz HDZ-a, rekavši kako ima različitih razmišljanja, s različitih razina, ali ne i pritisaka.

- Postoje nekorektni i nezakonski pritisci nekih oponenata, skupina, opcija i stranaka koje koriste sve moguće načine za medijski pritisak i ne libe se reći u medijima da vrše pritisak i na institucije da ovaj slučaj ode u pravcu kako njima odgovara, pojasnio je rekavši kako je njegov status člana u HDZ-u u mirovanju, a što će se događati dalje, pokazat će vrijeme.

Također je rekao kako ga je velik dio zaposlenika Županije po povratku na posao dočekao razdragano i s veseljem.

- Bilo je dakako i onih koji baš nisu bili sretni i koji su se radovali prije mjesec dana, ali to je život. Kada bi vas svi voljeli, onda nešto ne valja s vama, poručio je Damir Dekanić, koji je u Gradištu predsjedavao koordinacijskom sastanku Županijske razvoje agencije s razvojnim agencijama gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!