Dekanić: Postupci protiv mene bili su nepotrebno prerigorozni

24.04.2023.

16:08

Autor: HRT/V.G./Hina

Damir Dekanić

Damir Dekanić

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić obratio se u ponedjeljak javnosti ustvrdivši da su mjere i postupci nad njim bili nepotrebno prerigorozni i najavio podnošenje kaznenih prijava protiv pojedinaca i medijskih kuća koji su objavljivali "izmišljene događaje i okolnosti".

S obzirom na vremenski odmak i ono što mi se stavlja na teret, smatram da su provedene mjere i postupci bili nepotrebno prerigorozni, poručio je Dekanić u priopćenju, komentirajući svoj jednomjesečni boravak u istražnom zatvoru, odakle je izašao 14. travnja.

- Želim prije svega zahvaliti onom dijelu medija koji su o navedenim događanjima korektno izvještavali te najaviti pokretanje kaznenih prijava protiv pojedinaca i medijskih kuća za u potpunosti izmišljene događaje i okolnosti koje su objavljivali te koji su nedozvoljenim pritiscima htjeli usmjeriti poduzimanje mjera i daljnji tijek postupanja nadležnih tijela, kaže Dekanić.

Nastavljam raditi u korist Vukovarsko-srijemske županije, kroz provedbu započetih i planiranje budućih projekata sa ciljem razvoja naše županije i boljitka života svih njezinih stanovnika, ustvrdio je Dekanić.

Također napominje kako se na posao u županiju vratio u ponedjeljak, 17. travnja, nastavivši s redovnim radnim aktivnostima vezanima uz dužnost vukovarsko-srijemskog župana, na koju je izabran 2021. godine.

Dekanić i još četvero okrivljenika Uskok tereti za kaznena djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti vezano uz prometnu nesreću u kojoj je Dekanić sudjelovao 17. travnja prošle godine u Cerni na županjskom području.

Uskok i policija sumnjiče Dekanića da je 17. travnja 2022. poslije ponoći upravljao županijskim službenim automobilom te je u Cerni pod utjecajem alkohola (1,4 promila) neprilagođenom brzinom od 87,9 kilometara na sat sletio izvan kolnika i udario u prednji kraj automobila 47-godišnjakinje, parkiranog ispred njezine kuće, a zatim i u ogradu kuće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!