12:06 / 03.10.2019.

Autor: Žana Mororvić-Rudić/HRT

Deložacija u Sabunikama

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iako je ovaj slučaj, po reviziji, završio na vrhovnom sudu, zbog čega su Todorovićevi podnijeli zahtjev za odgodu ovrhe - Milovana su iznijeli iz kuće.
U Sabunikama kod Nina deložiran je Milovan Todorović, koji je 1997. kupio kuću od drugog vlasnika, a prvi je vlasnik podnio tužbu. Iako je Todorović sudu dostavio zamolbu za odgodu deložacije - danas je ipak izbačen iz kuće.

Kuću u Sabunikama isplatio je gotovinom prije 22 godine. Tada se, bez ikakvih prepreka knjiži kao novi vlasnik. Nisu mu bile poznate razmirice između prvog i drugog vlasnika kuće. Navodno Todorovićev prodavatelj nije u cijelosti isplatio bivšega vlasnika, pa su dospjeli na sud.

- Taj Španović kad je čuo koju sam cifru dao, tužio je Fodora. Spor traje 5-6 godina. Sud je u Zadru presudio mog prodavca. Ne nalazi krivnju, a onda Španović skoči na mene - priča nam Todorović.

Vodi se dugotrajni sudski proces, s kojim su upoznati i mještani Sabunika a potporu Todoroviću dao je Živi zid.

- Što se sve ovo skupa dogodilo pokazjue niz nepravilnosti, pokazuje kakvo je naše pravosuđe, čovjek je iznio niz nepravilnosti, platio nekretninu i nemoguće da se ovo iznova dešava - smatra Vlasta Krpetić-Meić, pravnica Živog zida.

Iako je ovaj slučaj, po reviziji, završio na vrhovnom sudu, zbog čega su Todorovićevi podnijeli zahtjev za odgodu ovrhe  - Milovana su iznijeli iz kuće.

- Sud provodi ovrhu na temelju pravomoćne ovršne isprave, u konkretnom slučaju. Kod takvog stanja sud provodi ovrhu jer bi se u protivnom spriječila bilo svaka ovrha na koju se čeka odluka vrhovnog suda - objašnjava Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Nakon što su 22 godine vjerovali da imaju vikendicu, koju su čak i legalno iznajmljivali turistima, obitelj Todorović ubuduće će smještaj tražiti negdje na moru. Svoje su apartmane preskupo platili.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!