07:28 / 20.10.2020.

Autor: I.D./Dinko Kreštalica/IMS/HRT/M.M./Hina

Deložiran kultni klub Jabuka

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U tijeku je deložacija najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke.
Nešto iza podneva dovršena je deložacija kultnog zagrebačkog kluba Jabuka, kazao je sada već bivši voditelj Gradskog kluba Jabuka Marin Viduka nakon što je Općinski građanski sud u Zagrebu odbio prigovor njegove udruge o deložaciji s adrese Jabukovac 28. ➡️ Bandić: "Jabuka" se ne gasi
➡️ Grad Zagreb preuzima suvlasništvo nad GSK Jabuka

- Sudski postupci traju od 2015. godine i sad je došlo do kraja. Mi smo uložili prigovor na odluku o deložaciji i jučer popodne smo dobili odbijenicu. I tu priča završava. Mi ćemo izaći iz kluba, rekao je jutros Viduka.

- Borili smo se koliko smo mogli. Morate pitati gradske oce zašto su to pokrenuli. Poanta je - trebate izaći van bez razloga, dodao je te naglasio da Grad treba pitati što sada tu planiraju.Prostor kultne Jabuke od jutros je obilježen policijskim trakama, a deložacija udruge iz prostora kluba, a time i faktičko zatvaranje kultnog kluba, micanje inventara pa čak i poznatog znaka Jabuke, bila je gotova iza podneva.

Podsjetimo, nedugo nakon vijesti o odluci o deložaciji i zatvaranju zagrebačkog kluba Jabuka, u skladu s rješenjem zagrebačkog Općinskog građanskog suda o ovrsi Grada Zagreba nad njim, nekoliko stotina osoba okupljenih u Facebook grupi 'Ne damo Jabuku' 17. listopada organiziralo je prosvjed.Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić ponovila je tvrdnje Grada Zagreba da se Jabuka, unatoč deložaciji, ne gasi kao prostor za mlade u Zagrebu. Usprkos obećanju javnog natječaja, Majić nije odgovorila na pitanje kada i po kojim uvjetima će biti raspisan najavljeni natječaj za korištenje prostora Jabukovac 28.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!