Đerek: Obustavljen postupak u kojem sam prijavila Puljka i Ivoševića

29.08.2023.

14:13

Autor: Hina/HRT/R.S.

Maja Đerek

Maja Đerek

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Suspendirana pročelnica splitskog Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek potvrdila je da je obustavljen postupak u kojem je prijavila gradonačelnika Ivicu Puljka zbog uznemiravanja i njegova zamjenika Bojana Ivoševića zbog vrijeđanja.

- Potvrđujem kako je postupak obustavljen zbog činjenice, kako je navedeno, da je zahtjev podnesen nakon suspenzije (iako sam prijavu protiv Ivoševića podnijela u lipnju), kako navodno treba saslušati veliki broj svjedoka te kako mi na raspolaganju stoji veći broj drugih postupaka, istaknula je Đerek u pisanoj izjavi.

Po njenim riječima, Puljak kao gradonačelnik i zakonski odgovorna osoba je u lipnju u potpunosti ignorirao njenu službenu i pisanu pritužbu protiv Ivoševića, te je nije zaštitio tako da je proslijedio prijavu nadležnim tijelima.

- Sada, u cilju moje osobne i profesionalne diskreditacije te političke eliminacije iz Splita, kad se ne radi o njegovim i Ivoševićevim lutkama na koncu, sve prosljeđuje nadležnim tijelima koje je sam imenovao, ustvrdila je Đerek dodavši kako je Puljak uspostavio sustav identičan HDZ-ovu modelu te stoga nije ni čudno da je u njima našao nove saveznike.

Podsjeća kako Puljak opet tvrdi da je ona ušla u političku sferu predlažući donošenje Odluke o davanju stanova u najam, čime pokazuje da ne poznaje pravne propise i funkcioniranje Gradske uprave.

Upravna tijela su samostalna, pročelnik je ovlašteni predlagatelj, a rad upravnih tijela je po Statutu Grada javan i ostvaruje se i izvještavanjem medijima, poručila je Đerek.

Također je skandaloznim ocijenila sudjelovanje dogradonačelnika Ivoševića u donošenju Pravilnika o davanju stanova u najam, dok mu je otac u gradskom stanu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!