11:51 / 15.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Deset novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je ukupno 315 uzoraka, od kojih se deset pokazalo pozitivnima na Covid-19.
Koronavirusom zaraženo je novih deset osoba u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

-
Epidemija izazvana koronavirusom - iz minute u minutu 

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je ukupno 315 uzoraka, od kojih se deset pokazalo pozitivnima na Covid-19.

Četvero novozaraženih je s područja općine Čepin, po dvije osobe su s područja Osijeka i Darde, a po jedna iz općine Čeminac te sa šireg područja Belišća.

Trenutno su u osječkom KBC-u zbrinute 22 osobe zaražene koronavirusom, a jedan je pacijent na respiratoru.

Epidemiolozi su pod mjeru samoizolacije stavili šest novih kontakata, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi 269 osoba. 

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji, jednu po dojavi građana te 33 samoinicijativno, a nije utvrđeno nijedno kršenje te mjere. 

U Stožeru najavljuju da će osječki KBC od 16. rujna uzimati briseve na još jednoj lokaciji kako bi se smanjile potencijalne gužve, a riječ je o dvorištu Zavoda za dermatologiju i venerologiju, od 7.30 do 10.30 sati svakim danom osim nedjelje.

Testiranje će se provoditi temeljem izdane uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nadležnog epidemiologa te na vlastiti zahtjev uz plaćanje, zaključuju iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!