10:44 / 14.07.2020.

Autor: P.F./HRT

Deset novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Deset od njih je bilo pozitivno na koronavirus, sedam iz Đakova, dva iz Osijeka te jedan iz Valpova, priopćeno je iz stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 171 uzorak. Deset od njih je bilo pozitivno na koronavirus, sedam iz Đakova, dva iz Osijeka te jedan iz Valpova, priopćeno je iz stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Epidemiolozi su u razgovoru s novooboljelima prikupili podatke o njihovim kontaktima te je u izolaciju stavljen 91 novi kontakt oboljelih. Trenutačno se na području naše županije u samoizolaciji nalazi 478 osoba.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 25 oboljelih od kojih je 4 na respiratoru.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i od 55 provjera, kod nijedne osobe nije utvrđeno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!