19:21 / 10.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Deset osoba optuženo zbog lažnih covid potvrda - išli su na Poljud

Covid potvrda

Covid potvrda

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Splitu je od 1. lipnja do 1. rujna ove godine u devet predmeta podiglo optužnice protiv sedam hrvatskih državljana, dvoje bosanskohercegovačkih i jednog nizozemskog državljanina zbog krivotvorenja covid isprava, priopćeno je na stranici ODO-a.


Kako se navodi, okrivljenicima se stavlja na teret da su od 2. svibnja do 12. srpnja 2021. radi nesmetanog ulaska u Republiku Hrvatsku te na stadion Poljud, od nepoznatih osoba pribavljali ili osobno izrađivali te uporabili neistinite negativne testove na Covid-19 kao potvrdu svojeg zdravstvenog stanja, iako su znali da su pribavljeni nalazi neistiniti, jer se prethodno nisu testirali na tu bolest.

Osnovano se sumnja da su takve nalaze predavali policijskim službenicima pri ulaznoj graničnoj kontroli RH na međunarodnim graničnim prijelazima Vinjani Donji, Vinjani Gornji kao i Zračnoj luci Split te ovlaštenim osobama na kontroli ulaska na stadion Poljud, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!