Deset tona neretvanskih mandarina stiglo u Vukovar

04.11.2022.

12:18

Autor: HRT/IMS

Neretvanske mandarine

Neretvanske mandarine

Foto: HTV / HRT

Donacija od 10 tona mandarina stigla je u petak u vukovarski Caritas kao dar Dubrovačko-neretvanske županije Vukovarsko-srijemskoj.

- Ovo nije samo humanitarna akcija već je pokazatelj dobre suradnje i razvijanja odnosa naše dvije prijateljske županije u turizmu, gospodarstvu i drugim segmentima. Donacija mandarina je na neki način simboličan dar na koji Vukovarsko-srijemska županija uzvraća s donacijom jabukama, kazao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Županu Dekaniću donaciju je predao dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

- Donacija je proizašla iz odlične suradnje dviju županija koje veže i slična tragična sudbina tijekom Domovinskoga rata. Osim emocija, veže nas i poslovna suradnja, razmjena iskustava naših agencija i ustanova koje surađuju kako bismo svojim županijama donijeli što veći napredak, rekao je župan Dobroslavić.

Posredstvom vukovarskog Caritasa mandarine će biti podijeljene potrebitima, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, društvima Crvenog križa, socijalnim samoposlugama, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!