Deur (HDZ): Od svih obećanja Tomaševića rezultat je - nula

21.06.2023.

14:39

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Ante Deur, saborski zastupnik

Ante Deur, saborski zastupnik

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Deur kritizirao je u srijedu zagrebačku gradsku vlast i gradonačelnika Tomislava Tomaševića, uz ostalo i zato što je više od 3100 djece u Zagrebu ostalo neupisano u dječje vrtiće, ocijenivši da je rezultat svih Tomaševićevih obećanja - nula.

- Gradonačelnik se pohvalio kako se nije ispunilo katastrofično predviđanje o 10 tisuća neupisane djece u vrtiće; 3180 je neupisano, to je preko 3000 obitelji koji muku muče gdje i što s djecom, a znamo da će to biti sigurno preko 5000, kazao je Deur u ime Kluba HDZ-a u govoru na slobodnu temu u Hrvatskom saboru.

- Od silnih obećanja otvoren je vrtić koji je započeo bivši gradonačelnik Milan Bandić; od svih obećanja i uvjeravanja građana da ste vi opcija koja zna i može, nažalost vidimo da je dosad rezultat ništa, nula pa i gore, dodao je Deur.

Spomenuo je i strašnu odluku zagrebačke vlasti o ukidanju demografske mjere roditelj - odgojitelj.

- Na više od 3000 neupisane djece u zagrebačke vrtiće osvrnuo se i Davor Dretar (Klub Domovinskog pokreta).

- Mjera roditelj - odgojitelj je ukinuta, a novih vrtića nema, kakvu poruku vladajući u Zagrebu šalju mladim obiteljima, upitao je.

Naglasio je kako je mladima vlastiti stan nedostižan, plaće su im nedovoljne, a kada se i odluče osnovati obitelj, dijete ne mogu upisati u vrtić. Dretar je ocijenio da će većina mladih zbog svega donijeti odluku da neće imati djece i da je 'to jedna od točaka plana uništavanja Hrvatske'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!