Deur pita zagrebačku vlast za što će joj novac od poskupljenja vode

02.03.2023.

14:59

Autor: Hina/HRT

Ante Deur

Ante Deur

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Zastupnik Ante Deur (HDZ) upitao je zagrebačku gradsku vlast, koja je od 1. ožujka za 15 posto povećala cijenu vode, za što joj treba taj novac, a gradonačelnika Tomaševića prozvao da mijenjanjem imena ulica zaziva komunističke politike, umjesto da brine o poskupljenju.


- Čime su Milka Planinc i Anka Berus, jugoslavenske političarke upitnih ideoloških izbora, zadužile Hrvatsku da bi ulice u Zagrebu nosile njihova imena, zapitao se Deur u saborskom govoru na slobodnu temu i odgovorio: zločinačkim djelima.


- Ispred imena Planinčeve nalaze se imena 15.840 poginulih hrvatskih branitelja, za početak, o imenima nestalih da ne govorim, rekao je zastupnik.


Tomislava Tomaševića i platformu Možemo! pozvao je da građanima ne nameću ideološke teme samo kako bi skrenuli pozornost sa stvarnih problema Zagreba.


- Kažete da voda poskupljuje jer ćete time sufinancirati projekte EU-a, zanimljivo, a još je zanimljivo da resorni ministar Filipović javno govori da vaše opravdanje ne stoji, jer ni jedan projekt niste prijavili, izjavio je Deur.


Vučemilović: Ulaganje u nekretnine isplativije od obveznica


Vesna Vučemilović (HS) zapitala se je li subvencioniranje kredita preko APN-a najbolja mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih.


U zadnjih šest godina država je subvencionirala 27.688 stambenih kredita mlađima od 45 godina, ti su krediti trebali biti demografska mjera, ali su se s vremenom pretvorili u briljantnu mjeru za pogodovanje nekretninskom biznisu, navela je.


Iznijela je podatak da je na početku programa subvencionirana bila gotovo desetina vrijednosti nekretnine, dok je danas u Zagrebu to manje od četiri posto vrijednosti.  


Objasnila je zašto je tako: svaki novi krug subvencioniranja kredita je uglavnom značio rast cijena nekretnina.


Istaknula je i kako se u vrijeme visoke inflacije ulaganje u nekretnine čini kao vrlo sigurno i isplativo. Doda li se tome i rast cijena nekretnina, koje su se u pet godina udvostručile, onda je ulaganje u nekretnine itekako isplativo, isplativije od narodnih obveznica, zaključila je zastupnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!