12:05 / 09.09.2020.

Autor: M.M./HRT

Devet novooboljelih na području Koprivničko-križevačke županije

Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen je ukupno 181 slučaj bolesti COVID-19.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da je na području županije evidentirano devet novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba s koprivničkog i križevačkog područja.

-
Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu 

Jedna je osoba proglašena zdravom, na bolničkom su liječenju dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije je ukupno 41 aktivni slučaj.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen je ukupno 181 slučaj bolesti COVID-19.

Na današnjoj koordinaciji Stožera načelnik Ratimir Ljubić izvijestio je članove kako od sutra ponovno s radom počinju timovi koji će kontrolirati provođenje epidemioloških mjera u domovima za starije i nemoćne osobe kojima su osnivač Republika Hrvatska i Koprivničko-križevačka županija, ali i privatne domove te sve druge pružatelje usluga smještaja i organiziranog stanovanja za starije i nemoćne osobe. Timovi koje čine predstavnici županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, socijalni radnici, sanitarni inspektori i inspektori civilne zaštite obavljat će nadzor na području Križevaca, Đurđevca i Koprivnice. 

S obzirom na epidemiološku situaciju bolesti COVID-19 i povećan zdravstveni rizik, Stožer je, nakon razgovora s ravnateljima domova za starije i nemoćne, na današnjoj koordinaciji raspravio i prijedlog o preventivnom pooštravanju epidemioloških mjera i protokola u spomenutim ustanovama radi zaštite zdravlja korisnika i djelatnika, a koji će nakon izrade biti upućeni na sve ustanove u sustavu socijalne skrbi.

Što se tiče početka pedagoške i školske godine, načelnik Ljubić izvijestio je kako organizacija nastave i funkcioniranje sustava protječe u skladu s očekivanjima i bez poteškoća uz poštivanje epidemioloških mjera i protokola.

Načelnik je podsjetio i na Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kojom se od ponedjeljka 7. rujna u idućih 30 dana ograničava broj osoba na svadbenim svečanostima na 100 osoba, a u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja, obavezno je korištenje maski za lice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!