11:08 / 09.09.2020.

Autor: M.M./HRT

Devet novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je devet novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.
U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je devet novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

- Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu  

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5) te po 1 osoba u općinama Garčin, Gornja Vrba, Bukovlje i Podcrkavlje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 472, dok je broj aktivnih slučajeva 99.

Hospitalizirano je 11 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 474 osobe (35 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Od danas do 30. rujna 2020. godine je u primjeni Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije koju je jučer donio Stožer civilne zaštite RH. Ovom Odlukom ograničen je broj osoba na svadbenim svečanostima i pogrebima na najviše 50 osoba, na privatnim svečanostima i proslavama na najviše 20 osoba, na društvenim i javnim okupljanjima na najviše 200 osoba, propisana je obaveza nošenja maski za lice ili medicinskih maski na društvenim i javnim okupljanjima te ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru, a zabranjene su i posjete korisnicima u ustanovama socijalne skrbi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!